O nama

U višegodišnjem radu u oblasti informisanja, medijski tim Info Centra u sklopu nekoliko autorskih informativnih emisija koje su emitovane u periodu od 2000. do 2016. godine na RTV “Santos” iz Zrenjanina (Hronika opštine Žitište, 15 minuta u Žitištu, Panorama opštine Žitište) sačinio je preko 3.500 reportaža, priloga i emisija obuhvatajući sve aktuelne sfere života (društvo, privreda, kultura, sport, politika, zdravstvo, deca i mladi, zaštita životne sredine, servisne informacije, uključenja uživo, gostovanja u studiju preko 200 gostiju iz Srbije i inostranstva, prenosi i izveštavanja sa manifestacija, vanrednih stanja i situacija, kulturnih, zabavnih i drugih događaja i sl.). Na taj način smo stekli izuzetnu arhivu video i foto materijala.

Udruženje Info Centar osnovano je juna 2010. godine sa ciljem informisanja građana opštine Žitište o svim aktuelnim dešavanjima. Nakon godinu dana, marta 2011. godine, udruženje Info Centar je osnovalo internet portal pod istim imenom.

Portal Info Centar je prvi registrovani internet medij na teritoriji Srednjeg Banata i u prvih sto registrovanih na teritoriji Srbije, u tada novom sistemu registracije u Agenciji za privredne registre.

Višegodišnje iskustvo kao i brža, jednostavnija i kvalitetnija dostupnost medijskih sadržaja putem interneta i društvenih mreža ka građanima se pokazalo kao pun pogodak. Nakon nekoliko meseci, broj pregleda vesti je prerastao broj stanovnika naselja Žitište, a kasnije i kompletne opštine. Popularnost društvenih mreža, prvo Fejsbuka a kasnije i Instagrama, proširila je gledanost Info Centra pa su naši video prilozi beležili i više stotina hiljada, pa čak i više miliona pregleda širom sveta.

Možemo se pohvaliti i odličnom saradnjom sa drugim medijima i kolegama u Srednjem Banatu, kojima ustupamo sve materijale za nesmetano korišćenje, a sve u cilju promocije opštine Žitište.

Identifikacija osnivača medija:

Udruženje: Info Centar
Datum osnivanja: 
1.6.2010.
Adresa: Železnička 4, 23210 Žitište
PIB: 106783475
Šifra delatnosti udruženja: 9499
Šifra privredne delatnosti udruženja: 7311 – Delatnost reklamnih agencija

Identifikacija medija:

Naziv medija: Info Centar
Registarski broj: IN000098
Datum registracije: 03.03.2011.

Prijatelji