Na adrese nekadašnjih radnika preduzeća „Premium chicken“ počela da stižu rešenja o potraživanjima

Na adrese nekadašnjih radnika žitištanskog preduzeća „Premium chicken“ počela su da stižu rešenja Privrednog suda u Subotici o priznatim potraživanjima.

To je prvi korak ka tome da bivši zaposleni, kojima poslodavac nije isplatio plate, otpremnine i drugo što im po zakonu pripada, konačno naplate svoja potraživanja.
– Nekima su rešenja stigla, a nekima će stići do kraja nedelje. Reč je o 70 bivših radnika firme „Premium chicken“. Kako se ova potraživanja ne mogu ostvariti iz stečajne mase, sledeći korak je podnošenje zahteva Fondu solidarnosti, a rok za to je 45 dana. Na sajtu Fonda postoji zahtev, koji svako pojedinačno može popuniti i, uz kopiju tekućeg računa i lične karte, poslati na adresu Fonda. Ko ne može sam to da uradi, može se slobodno obratiti Samostalnom sindikatu za opštinu Žitište – kaže za portal zrenjaninski.com poverenik sindikata Duško Polovina.
Uz rešenja, stiže i zahtev da se plati taksa.
– Moj savet je da taksu ne plate odmah. Nije lako, neko vam duguje pet – šest plata, a prvo se traži da platite taksu. Ima vremena za to – savetuje Polovina.
Stečaj u firmi „Premium chicken“ otvoren je pred Privrednim sudom u Subotici 26. maja prošle godine, na predlog firme „L-Plast-Bags“ iz Niške Banje. Za stečajnog upravnika je postavljen Milan Miščević, koji je već u startu izjavio da preduzeće nema imovinu, jer je ona u međuvremenu prebačena na tri firme, i da su ostali samo dugovi.
„On je naveo da je situacija dosta loša. Firma osim potraživanja nema ništa drugo, a imovina je prebačena na tri firme. Nema materijalne imovine iz koje bi se mogla podmiriti dugovanja. Stečajni upravnik smatra da nema uslova za reorganizaciju, a da su ispunjeni uslovi za otvaranje stečajnog postupka“, navodi se u obrazloženju odluke o uvođenju stečaja.
„Premium chicken“ je bio u stopostotnom vlasništvu Nišlije Miloša Radojevića, odnosno njegove firme „Biftek“. Kada je pre nekoliko godina preuzeo pogone bivšeg „Agroživa“ u Žitištu, novi vlasnik je govorio o velikim planovima za ovo preduzeće. Planovi su bili da se osavremeni proizvodnja, da se proširi mreža kooperanata i poveća broj maloprodajnih objekata
Podelite vest: