Podgrmečlije na sajmu i na maršu

Članovi Zavičajnog Udruženja Podgrmeč iz Žitišta učestvovali na 4. Sajmu zavičaja koji je održan u Master centru Novosadskog sajma, ali po prvi put i na 12. Grmečkom maršu, odnosno usponu na Crni vrh, najviši vrh planine Grmeč visok 1605 metara.

Predsednik Zavičajnog Udruženja Podgrmeč Dusko Kocalka zahvalio se pokrajinskom fondu za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu i Turistickoj organizaciji Opštine Žitište koji su omogućili da dostojno predstavimo našu opštinu, ali i naš Grmeč, njegovu kulturu, tradiciju i običaje na ovako značajnoj manifestaciji na kojoj se pojavilo 120 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Madjarske i Crne Gore.

 
Kočalka se zahvalio u ime svih članova udruženja i bratskom Zavičajnom Udruženju Sanjana “Grmeč” iz Banja Luke, planinarskom savezu Republike Srpske, opštini Bosanski Petrovac i mesnoj zajednici Bravsko koji su organizovali 12. po redu Grmečki marš na kojem je učešće uzelo preko 1000 planinara, a medju njima, po prvi put, bili su i članovi Zavičajnog udruženja Podgrmeč.
Podelite vest: